Tips på effektivare todo

Tekniken kan i sig vara en stressor men det finns många bra tips såsom appar mm som kan hjälpa oss. Nedan finner ni 12 appar som ni kan använda

 

Todoist

Den här appen hjälper dig att organisera din ”att göra-lista” och prioritera det vikigaste i första hand. På så vis behöver du inte överanstränga dig eftersom du har en god översikt över vad du ska göra och när. Det leder i sin tur till att du faktiskt åstadkommer mer – med mindre stress.

Ladda ner appen till iOS här. Ladda ner appen till android här.

Any.do 

Den här appen hjälper dig att hålla koll på din ”att göra-lista”. Appen skickar påminnelser till dig så att du inte glömmer bort något viktigt och du kan lägga till punkter via röstkommando. Du kan även dela listor med andra användare och tilldela någon uppgifter. Utmärkt för att dela upp sysslor i hemmet.
Ladda ner appen till iOS här. Ladda ner appen till android här.

Task Runner

Ibland har man bara inte tid att fixa allt själv. Med appen Task Runner kan du leja in hjälp för nästan vad som helst. Det fungerar ungefär som att annonsera på Blocket med skillnaden att du lägger ut en annons med priset du är villig att betala för en tjänst. Det kan vara allt från fönsterputsning och möbelmontering till matlagning.

Flera ”runners” (som alla blivit godkända av företaget) kan svara på annonsen, men det är du själv som väljer vem som ska komma. Du får ha i åtanke att personen som svarat på din annons inte är en professionell Ikea-montör, men du slipper i alla fall göra det själv.
Ladda ner appen till iOS här.

Adobe Acrobat Reader

Hur jobbigt är det inte när man får ett mail med en PDF-fil som man ska signera? Först måste man skriva ut dokumentet på papper för att sedan skriva på med penna och slutligen scanna och skicka tillbaka. Irriterande och tidskrävande, men nu finns det ett enklare sätt.

Med den här appen kan du öppna filer från både mejl eller hemsidor och signera direkt i mobilen med fingeravtrycksscanning. Du kan också stryka under vissa passager och lämna kommentarer med en animerad sticker.
Ladda ner appen till iOS här. Ladda ner appen till android här.

Last Pass

För dig som alltid glömmer bort dina lösenord och slösar massa onödig tid för att leta bland dokument, mejl, pappershögar, mobilanteckningar och minsta lilla vrå för att hitta den där nedrans bokstavskombinationen. Om du använder den här appen så slipper du allt det där tidsslukande krånglet. Last Pass kommer ihåg ditt lösenord så att du slipper.
Ladda ner appen till iOS här. Ladda ner appen till android här.

Pocket

Den här appen är till för dig som ofta bläddrar bland intressanta nyhetsrubriker men har svårt för att finna tiden till att läsa resterande artikel. Med appen Pocket kan du spara de artiklar som du tycker verkar intressanta och läsa dem när du har tid över.
Ladda ner appen till iOS här. Ladda ner appen till android här.

Carrot 

Den här appen gör din att göra-lista till ett spel. Varje punkt på din lista blir ett uppdrag som du ska klara av för att göra appen belåten. Appen har nämligen en ”personlighet” som är vänlig och belönar dig när du utför dina punkter. Om du däremot gör henne upprörd, genom att inte vara effektiv, blir hon ilsken. Den här appen är beroendeframkallande, vilket innebär att användaren blir mycket effektiv.
Ladda ner appen till iOS här.

7  Min Work Out 

Släng in lite träning i vardagen. Många av oss lovar sig själva att man visst ska börja träna efter sommaren. Många av oss starar stenhårt och tröttnar efter två veckor och andra kommer inte igång alls. Varför inte börja lite lätt? Sju minuters träning hinner alla med, inga ursäkter.
Ladda ner appen till iOS här. Ladda ner appen till android här.

30/30

Den här appen fungerar på sätt och vis som ett skolschema. Du anger de uppgifter du har att utföra och startar schemat. Du får en given tid på dig att utföra en uppgift och när klockan ringer måste du gå vidare till nästa ämne. Den givna tidsramen kan pressa dig till att prestera mer effektivt så att dina uppgifter inte tar längre tid än vad de egentligen behöver.
Ladda ner appen till iOS här. Ladda ner appen till android här.

Agenda

Detta är en smidig kalenderapp där du kan skapa separata scheman för jobb och fritid för att överskåda i separat eller sammanlagd vy. Det är lätt att skilja olika på olika punkter tack vare ett färgschema. Vad som skiljer den här appen från andra kalenderappar är att det finns en  funktionen där man lägger till adressen till platsen där en aktivitet ska utföras. På så vis kan appen räkna ut hur lång tid det kommer ta dig att färdas till mötet, från platsen du befinner dig på just då. Innan mötet får du en notis om att du måste gå för att hinna i tid. Appen har också ett inbyggt alternativ för att sända meddelanden, vilket kan komma till hands om du är sen till ett möte, om du nu inte skulle lyssna på appen om när det är dags att gå.
Ladda ner appen till iOS här.

Habitica

Den här appen fungerar precis som ett spel och har en grafik som ska påminna om gamla Nintendo-spel. Punkterna på din att göra-lista ses som uppdrag och du uppnår en ny nivå när du är effektiv. Eller så belönas du med att få göra något kul, exempelvis titta på en film. Du kan även få plus för saker du inte gör. Du kan skriva ner dina dåliga vanor och om du exempelvis skippar en cigarett kan du få poäng för det.
Ladda ner appen till iOS här. Ladda ner appen till android här.

WikiHow

Visst går det mycket enklare att utföra sysslor när man faktiskt vet om hur man ska göra? WikiHow är Wikipedian för hur man gör saker. Här finns instruktioner på hur man gör allt från att slå in paket till att byta däck.
Ladda ner appen till iOS här. Ladda ner appen till android här.

Bracket Free Time Calendar Agenda

Den här appen integrerar med din kalender så att du kan se när du har ledig tid. Om du vill boka, säg en tandläkartid, kan appen leta upp när du har tid över i din kalender. Du kommer aldrig mer behöva bläddra i kalendern för att boka möten och dubbelbokning är ett minne blott.
Ladda ner appen till iOS här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *